Направете си Личен Емоционален Дневник, в който да записвате как се чувствате

Ежедневно изпитваме най-различни емоции от всеки възможен спектър.
Когато са от високия спектър – щастие, увереност, сигурност, значимост и т.н. ни се струва, че всичко е наред, защото сме спокойни за нашето здраве, развитие и живот и това е прекрасно, но има ситуации, които ще ни заведат и до ниския спектър – страх, тревога, съмнение, обвинения и т.н.

Източник: https://kak-da-sbydvame-mechtite-si.blogspot.com/


В случай че, сме там ако някой ни каже „Абе, да не ти пука, не е края на света.“ – това няма нито да ни успокои, нито ще ни накара да се почувстваме по-добре. Най-много ще ни накара да се почувстваме неразбрани. От личен опит мога да го потвърдя, затова мога да препоръчам Личен Емоционален Дневник.
В него записвайте всичко, което ви е разтревожило, разстроило или изнервило. Гарантирам ви, че ще се почувствате много по-добре и не след дълго дори ще забравите за ситуацията, просто защото е излязла емоцията от вас. Това е оснобено полезно за интровертите (хората, които са съсредоточени върху вътрешния си свят) и за по-чувствителните. Излейте всичките си мисли, дори тези, които ви звучат плашещо. След време ще забравите за тези ситуации и за това, че са внесли негативни емоции в живота ви.

Източник: freepik.com
  • Друго, което ще помогне в труден момент е въпросът „Това ще има ли значение след 5 години?„, но не винаги. Аз лично трябва да премина през проблема, защото в онзи момент – разбира се, че е важно и има значение, случващото се през което преминавам.
  • Последният ми съвет е, да съумявате да разграничавате поведението на другите хора, дали нещо е насочено пряко към вас и е лично или просто сте попаднали в грешното време на грешното място и ако не бяхте вие – щеше да го отнесе друг. Дали този човек се държи агресивно и арогантно към другите хора по същия начин, или е само към вас. Ако е второто – единствено разговор би имал силата да помогне.

Пробвайте моята препоръка, ако не работи за вас – опитайте нещо ново. 🙂

Моментите на щастие не си ги записвам, защото предпочитам да им се насладя.

Пожелавам ви повече моменти на щастие и усмивки и по-малко на запълнени листи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *