Предизвикай себе си и опитай нещо ново

През тази седмица се подгответе да опитате нещо, което никога досега не сте. Нещо, което ще „смути“ спокойствието, в което прекарвате дните си.

Това може да бъде нещо дребно от битовизма на обикновения човек, до нещо грандиозно, което никога не сте били способни да си помислите, че ще ви се случи, заради един или друг предразсъдък.

Може да приготвите храна, ако до сега не сте се сблъсквали с това, изненадайте родителите си или някой друг близък.

Дарете книжки или играчки за детско отделение в някоя болница.

Запишете се на курс: за декупаж, за грънчарство, за рисуване, за грим, за коктейли, за готвене, за нестандартни танци, фотография, за шофьор, езиков.

Или пък опитайте някое екстремно изживяване: офроуд, дрифт преживяване, тур с моторни шейни, кънки на лед, ски, сноуборд, скок с бъджи, скок с парашут, полет с балон, парасейлинг, полет с парапланер, полет с делтапланер, ветроходство, урок по сърф, гмуркане, рафтинг конна езда, стрелба, възможностите са многобройни.

Може дори да си изготвите списък с нови изживявания, важното е да излезете от зоната си на комфорт и да изпитате нова вълнуваща тръпка.


Моят опит

За да мога да споделя опита си, изпълних предизвикателството по-рано.
Качих се на ски, признавам си много се страхувах и едновременно с това, истински се вълнувах.

По начало откакто се помня, не обичам екстремни преживявания, защото изпадам в панически страх да не се нараня и после да ме боли.
Дори като дете не тичах бързо, за да не си ожуля коленете и лактите, не се катерех на високо, за да не падна. Последна се научих да карам колело, поради същите причини.

След като знаете това, може да си представите какво ми коства да преживя спускане със ски по стръмен наклон.
Но го направих, превъзмогнах себе си, а това доведе редица положителни нагласи и промени в мен.
Дълго време не намирах мотивация как да подобря физическото си състояние и спортна рутина, но вече имам огромно желание да спортувам редовно и да подобря мускулната си маса, за да мога следващият път да съм по-добре подготвена за пистата.

Повече информация, ще отриете тук: За първи път на ски

Донесе ми съвсем нови усещания и стремежи. Със сигурност ще продължа да опитвам нови неща. В крайна сметка човек носи емоциите, които е изпитал в себе си за цял живот. Не отлагайте заради страх. Времето не се връща. 🙂

Ако искаш промяна утре, опитай нещо ново днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *