Добре дошли в блога и новия ми проект „52 седмици щастие“.

Идеята е в следващите 52 седмици да работим върху себе си и личната удовлетвореност от работата, която ни предстои.

Всеки търси щастието под една или друга форма, но в ежедневието ни – потънало в битовизми и ангажименти забравяме, че то е тук и сега и се крие в малките неща, а не е в необятното бъдеще.

Неслучайно избрах да го стартирам през Февруари – месецът на любовта. Преди да обичаме другите, трябва на първо място да обичаме и приемаме себе си!

През първата седмица, започваме с целите и едно упражнение, което ще ни помогне да разберем къде сме и накъде се стремим в нашите мечти и цели.

Установено е, че за да бъде щастлив и пълноценен един човек, той трябва да работи едновременно за подобряването на 8 сфери от живота си:

  • Физическо състояние;
  • Семейство;
  • Духовно състояние;
  • Кариера;
  • Поведение;
  • Любов;
  • Интелект;
  • Финанси.

Ще са необходими: тефтер, химикали и 30-40 минути от вашето лично време.


Първата част от упражнението, е да разпишете много подробно къде сте били преди 5 години за всяка от сферите на живота.
Запишете всичко значимо, което ви се е случило – чувства, емоции, събития и бъдете искрени!

Втората част: Къде сте сега? Отново подробно описвате за всяка сфера. Бъдете откровени със себе си, не се залъгвайте и не си затваряйте очите.
Може промяната да е много прогресивна или пък да отбелязвате регрес, точно в тази част това ще проличи много ясно. Така ще разберем коя от сферите изпада от вниманието ни

Трета част: Къде СТЕ след 5 години?
Важно е да се обърне внимание, че въпросът е в сегашно време, точно така трябва да бъдат и отговорите ви. Тук без никакво притеснение и свян опишете това, което искате да сте след 5 години. Опишете го във всичките му детайли, точно така както си го представяте.
Защо го правим по този начин?
След като е написано черно на бяло, разумът ви го приема и вселената започва да работи, за да ви го достави по някакъв начин, под някаква форма.

Последната четвърта фаза, е да споделите с някого прогреса си или регреса си. Така бихте могли да получите съвети и идеи какво да подобрите, за да постигнете целите си. Внимавайте много на кого споделяте, изберете човека внимателно. Това може да стане докато му разказвате за упражнението, например.

Най-важното от упражнението е, че ще заявите целите си и ще бъдете мотивирани за тяхното осъществяване, защото ще имате изградена визия за това какво искате да ви се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *