Големият ден предстои. Имате толкова ангажименти, а дните се изнизват като минути. Трябва да изберете мястото, интериора, гостите, храната, поканите, облеклото на шаферките, фотограф, роклята, аксесоари, прическата и не на последно място грима. Ще ви дам няколко съвета за избора си на сватбен грим, ако предпочетете сами да го направите.

За него има няколко важни момента

 • Да не е много силен (тъмен) или ярък
 • Да не лъщите на снимките
 • Да не се разтича и размазва
  idei-za-svatben-grim-chervilo

Сватбеният ден не е денят, в който трябва да сменяш образа си и да експериментираш с цветове. Гримът, разбира се трябва да е съобразен както с цветовете на роклята и букета, така и с формата на лицето и очите. Но пък е хубаво и да следваш тенденциите. Тази година трябва да обърнем внимание на:

 1. Естественият тен. Тена на лицето трябва да е съобразен, с този на кожата. Би изглеждала неадекватна разликата, дори с един нюанс.
 2. Бъдете в синхрон с времето. Ако сте избрали летен ден, например използвайте продукти, против омазняване на кожата.
  grim-kosa-ustni-svatba-idei
 3. Тази година са разрешени по-цветните нюанси на червилата, но ако не е за вас – заложете на сигурното.
 4. Основата за грим. Не подценявайте камерата, тя ще покаже и най-дребните детайли, затова е необходима по-наситена база за грим. Кожата трябва да изглежда свежа  хидратирана, освен крема преди фон-дьо тена, нанесете и праймер (основа за грим).
  grim-za-svatba
 5. Нанасяйте фон-дьо тена с четка или тампонче задължително. Недопустимо е да оставим отпечатъци на лицето си. По-добре се нанася с четка за фон-дьо тен, за да изглежда перфектно.
 6. Коректора. Освен ако нямате белези или рани не използвайте цветните коректори (зелен/червен). Ако не се нанесат правилно могат да предизвикат обратен ефект. Изберете по-светъл от кожата си коректор и нанесете на местата, където искате да бъдат по-свежи.
  idei-za-svatben-grim
 7. Ружа е неизменна част от сватбения грим. Не прекалявайте с кафявото, за предпочитане са прасковените цветове и цветовете в розовата гама.
 8. Нанасяне -ако се чудите как да го поставите така, че да е равномерен и от двете страни, просто се усмихнете и нанесете на най-изпъкналото място, скулите.
  grim-svatba-idei-bulka
 9. Молива за вежди. Дами, не го забравяйте – веждите, са нашите рамки на лицето и ако ги пропуснете грима ше изглежда незавършен.
 10. Очна линия. По-добре без нея, но все пак тя придава нежност на погледа и женственост на изражението. Ако сте решили да заложите на очната линия, по-добре я нарисувайте няколко пъти преди големия ден, за да сте изградили практика.
  idei-za-svatben-grim-senkiРалица Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *