Когато кажем „диета“ често си представяме (или поне аз) ограничения и лишения от храната. Хората, които се интересуват са прочели милион статии и са чули хиляди мнения. Всички те гласят да се храним по-здравословно, да спортуваме редовно и да се наспиваме добре, но старта на този режим почти винаги се отлага във времето.

Как да се мотивираме и да променим начина си на живот? Ще ви предложа 3 идеи, към коиото да се стремите за да постигнете постоянство и напредък.

Чистие храни, тези които са най-близо до природата ще ви накарат да се чувствате по-заредени с енергия, по-щастливи и по-спокойни.Те винаги се отразяват положително на тялото, настроението, на кожата, косата и ноктите. Затова преди всичко почистете кухнята си от всички недзравословни храни и полуфабрикати, защото всъщност тялото ни не се нуждае от тази храна. Вместо това я презаредете със плодове, зеленчуци, билки и зърнена култура: картофи, броколи, аспержи, авокадо, грах, банани, ябълки, сушени плодове, ориз, боб, мед. Ако наистина почувствате нужда от нещо сладко и нездравословно като палачинки, мъфини или сладолед просто го заменете с нещо, което можете сами да приготвите. Замразете си банан и го разбийте с малко кокосово или бадемово мляко, така ще имате пресен десерт.

fridge

Втората стъпка е да обновите спортния си гардероб. Купете си спортни дрехи, които да ви карат да се чувствате красиви и сладки в тях. Удобни маратонки, които да са в комплект. Така ще се чувствате по-мотивирани, ще тренирате по-често и всичко това ще се превърне в част от живота ви.

adidas-fashion-iphone-nike-Favim.com-1808161

Третата стъпка е „Не се хранете по-малко, хранете се по-добре“ т.е. не намаляйте порциите си драстично. Старайте се да чуете какво казва тялото ви, обикновено една порция трябва да е колкото юмрука, заменете ежедневните закуски, с домашно приготвени, намалете консумацията на пържено и на месо, до минимална. Осанете фокусирани върху целта, не се претъпквайте, когато ви е вкусно. Ако си набавяте енергията от плодове и зеленчуци всъщност ще намалите теглото си.

Receptors

Режисьора Stephanie Soechtig обръща внимание на това във филма си „Fed up“.  Може да го гледате и след това ако искате оставете коментар с впечатления и дали сте се мотивирали.

Ралица Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *