„Искам той/тя да се държи по различен начин – как да го променя?“

Ако се питате, как може да повлияете на някого, за да промени начина, по който се държи или отношението, което проявява, аз ще се опитам да ви помогна за отговора.

Първо му обяснете какво има и какво може да загуби, винаги подлагайте на съмнение сигурността на това, което обича и готово!

Да, ама не! Точно това – не бива да правите. Всъщност никой няма да се промени, ако сам не поиска това, така че колкото и конфликти да създавате, е безпочвено и безсмислено.
Ние (жените), сякаш имаме вродено чувство за това, че някой ни е длъжен и ако не реагира така, както искаме започваме да осъществяваме натиск върху хората и се фиксираме върху това, да ги променим. Защо? Защото сме много специални и толкова перфектни, че все другите грешат.

Снимка: freepik.com

За да израстнем личностно, първо трябва да се обърнем първо към себе си и да започнем да работим върху това, което ни дразни в другите, именно там е ключа към промяната, но не в другите, а в нас.
Трудно ще е, защото до сега винаги сме мислили, че проблемът не е в нас, не сме се наблюдавали отстрани и не сме си задавали въпроса „Защо тази черта от характера на този човек, ме дразни?“
Обикновено това са потиснати емоции вътре в нас, но за тях ще поговорим друг път.

Следващата стъпка, е да промените начина, по който реагирате на дадена ситуация, така ще промените и самата ситуация!
Пробвайте следващият път да реагирате по различен начин, от този, на който сте свикнали, когато нещо ви подразни. Например обърнете на шега ситуацията, или не повишавайте тон, а обяснете деликатно. Гарантирам, че още от първия път ще видите как се променя ситуацията.

Не на последно място, помислете си – промяната на любим човек, за да пасне на моята представа за това, как той трябва да действа, по-важна ли е от постигането на подкрепяща емоционална и стабилна връзка?

Надявам се да съм ви подтикнала да погледнете на нещата от друг ъгъл, ако искате да споделите нещо с мен и да ме попитате какво бих направила във Вашата ситуация, или просто имате друго мнение, може да ми пишете на лично съобщение във Facebook страницата ми.

2 Replies to “Как да променим някого”

    1. Благодаря за подкрепата. Според мен е по-важно да се фокусираме върху нас, отколкото върху чертите, които ни дразнят в другите, защото винаги ще има такива. Мисля, че това ще е по-успешно от безсилието и загубата на време, които ще получим в замяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *